Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Πάσχα: Κάντε το αξέχαστο για σας και τα παιδιά σας

Πόσοι από μας έχουμε μνήμες από το Πάσχα στο χωριό, εκεί όπου μαζευόμασταν με όλους τους συγγενείς; Γιαγιάδες, παππούδες, θείοι, ξαδέρφια…ήταν όλοι εκεί! Ανυπομονούσαμε να ξημερώσει η Κυριακή για να πάμε να τους συναντήσουμε. Άραγε για πόσους από εσάς ισχύει αυτό σήμερα; Έχουν τα παιδιάς σας την ίδια λαχτάρα που είχατε κι εσείς για οικογενειακή συνάντηση το Πάσχα στο χωριό? Είναι τόσο κοντά στη φύση όσο ήσασταν εσείς; Κυλιούνται στα χώματα; Σκαρφαλώνουν στα δέντρα? Κόβουνε λουλούδια? Ή μήπως προτιμάνε να μείνουμε μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή παίζοντας το αγαπημένο τους παιχνίδι? Μήπως είναι το τέλος μιας εποχής που πολλοί από μας λατρέψαμε?
 Είναι στο χέρι των γονιών να φέρουν πίσω τις χαμένες αξίες με τις οποίες εκείνοι μεγάλωσαν και αγάπησαν. Δείξτε στα παιδιά τι κάνατε εσείς όταν ήσασταν στην ηλικία τους. Πώς παίζατε, πώς διασκεδάζατε! Ίσως δεν το ξέρουνε. Θα ήταν όμορφο και για εσάς να ζωντανέψετε την εποχή που τρέχατε στα βουνά να μαζέψετε λουλούδια. Μοιραστείτε αναμνήσεις με τα παιδιά σας. Βάλτε τα μέσα στην δική σας παιδική ηλικία. Τα παιδιά λατρεύουν ν’ ακούνε ιστορίες!
Αν πάλι δεν έχετε την ευκαιρία να αποδράσετε στο χωριό και να βρεθείτε με τους δικούς σας ανθρώπους, μην ανησυχείτε! Μπορείτε και πάλι να κάνετε αξέχαστο το Πάσχα σε εσάς και τα παιδιά σας. Κάντε τα να συμμετέχουν στις ετοιμασίες. Φτιάξτε μαζί τα κουλουράκια και τα τσουρέκια. Μην σκέφτεστε ότι θα σας κάνουν το σπίτι χάλια. Αξίζει να δείτε την ικανοποίηση τους όταν θα σας «βοηθάνε». Αφήστε τα να δημιουργήσουν τα δικά τους αυγά. Να γράψουν πάνω τα ονόματα τους, να τα βάψουνε με χρώματα που εκείνα θέλουν, να κολλήσουν πάνω τα αυτοκόλλητα που τους αρέσουν. Παίξτε όλοι μαζί το παιχνίδι του χαμένου αυγού. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και δημιουργήστε τα δικά σας παιχνίδια. Κάντε τα παιδιά σας να συμμετέχουν ενεργά στις ετοιμασίες. Αυτά είναι που θα θυμούνται αργότερα και θα διηγούνται στα παιδιά τους. Βάψτε το Πάσχα με το χρώμα που εσείς και τα παιδιά σας θα θέλατε να έχει!
Στο χωριό ή στην πόλη, με όλους τους συγγενείς ή μόνο με την οικογένεια σας, να ξέρετε πως πάντα υπάρχει τρόπος να περάσετε όμορφα και δημιουργικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή σας διάθεση!
Και μην ξεχνάτε: Μεγαλώστε τα παιδιά σας σκεπτόμενοι τί αναμνήσεις θα θέλατε να έχουν όταν μεγαλώσουν!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου