Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΟΜΑΔΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΝΟΣΟ ALZHEIMER



ΣΥΝΑΝΤΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης ομάδας, ξεκινά ακόμα ένας κύκλος συναντήσεων για όλους εκείνους τους ανθρώπους που φροντίζουν ασθενείς με νόσο Alzheimer.
Κατανοώντας, λοιπόν, το πολύ δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει οι φροντιστές και το φορτίο που έχουν επωμιστεί (συναισθηματικό, οικονομικό, κοινωνικό), οι συναντήσεις αυτές τους βοηθούν να ακουμπήσουν κάπου όλα αυτά που αισθάνονται. Παίρνουν τις πληροφορίες που έχουν ανάγκη ώστε να φροντίσουν όσο καλύτερα μπορούν τον ασθενή τους, αλλά και φυσικά τον εαυτό τους.
Στόχος της ομάδας είναι να αντλήσει ο περιθάλποντας συναισθηματική υποστήριξη ώστε να αντιμετωπίσει τα συναισθήματα απώλειας, μοναξιάς και αβοηθησίας που ίσως αισθάνεται και να παρέχει στήριξη και συμβουλευτική στα μέλη της μέσα από την ανταλλαγή σκέψεων και εμπειριών.  Η ομάδα προσφέρει ένα προστατευμένο περιβάλλον, όπου τα μέλη βρίσκουν αποδοχή και υποστήριξη από τους άλλους οι οποίοι μοιράζονται τις ίδιες έγνοιες, τα ίδια προβλήματα. Προάγεται η συναισθηματική ανακούφιση από τη διαπίστωση ότι και άλλοι συμμετέχοντες υποφέρουν από παρόμοια προβλήματα και βάρη στο ρόλο τους ως φροντιστές. Μέσα από τη διαδικασία της ομάδας δίνεται η ευκαιρία σε κάθε περιθάλποντα να μιλήσει και να μοιραστεί τις ανησυχίες και τις σκέψεις του με τα υπόλοιπα μέλη.

Οι Καταρτισμένοι και ενημερωμένοι φροντιστές:
  • Αισθάνονται ότι έχουν καλύτερο έλεγχο της κατάστασης
  • Χειρίζονται αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις και τα προβλήματα με τα οποία συνδέεται η άνοια
  • Προσφέρουν στον ασθενή υψηλής ποιότητας φροντίδα
  • Είναι σε θέση να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τόσο τη συναισθηματική καταπόνηση, όσο και τις ανάγκες τους 
  • Βοηθούν το έργο του γιατρού

Οι συναντήσεις θα γίνονται 2 φορές το μήνα και η διάρκεια τους θα είναι 1,5 ώρα.

Για εσάς που βρίσκεστε εκτός του νησιού της Λέσβου, υπάρχει η δυνατότητα της διαδικτυακής συμβουλευτικής, όπου μπορούν να συζητηθούν όλα όσα σας απασχολούν και να πάρετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την καλύτερη διαχείριση του ασθενή σας και του εαυτού σας.

Πληροφορίες- Δήλωση συμμετοχής:
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2251104284
Email: irene_myt85@yahoo.gr
Τόπος διεξαγωγής: Καβέτσου 13, Μυτιλήνη 
                           Ή
Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται δεξιά σας (contact me) για να δηλώσετε συμμετοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου