Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Αγαπώντας ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται



 Μπορεί στον τίτλο να μιλάω για ανθρώπους, η αλήθεια, όμως, είναι πως θα αναφερθώ κυρίως στις γυναίκες. Οι γυναίκες είναι αυτές που συνήθως αγαπούν πολύ άντρες που δεν ανταποκρίνονται. Και αυτό δεν συμβαίνει έτσι απλά χωρίς καμιά αιτία, ούτε είναι στη φύση της γυναίκας να αγαπά με έναν συγκεκριμένο τρόπο.
Μέσα από αυτό το κείμενο, λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε γιατί κάποιες γυναίκες «κολλάνε» τόσο πολύ με άντρες ίσως δεσμευμένους ή ακόμα και παντρεμένους, ή άντρες που με κάθε τρόπο δείχνουν ή λένε  σ’ εκείνες ότι δεν μπορούν να έχουν μαζί τους μια σχέση όπως εκείνες θα την ήθελαν. Οι άντρες φαίνεται πως πολλές φορές το δηλώνουν ρητά και ξεκάθαρα αυτό που θέλουν. Πολλές γυναίκες, όμως, γιατί δυσκολεύονται τόσο πολύ να το κατανοήσουν;
Όπως θα έχετε πλέον καταλάβει, θα σας γυρίσω και πάλι στο παρελθόν. Και αυτό γιατί απλά εκεί βρίσκεται η «πηγή» των προβλημάτων που ίσως αντιμετωπίζουμε τώρα στη ζωή μας και ιδιαίτερα στις σχέσεις μας. Πιθανότατα, λοιπόν, να προέρχεστε από οικογένειες που δεν σας κάλυψαν τις συναισθηματικές σας ανάγκες. Δηλαδή, δεν σας φρόντισαν, δεν σας έδωσαν αγάπη και στοργή, χάδια και τρυφερότητα που όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη. Επειδή ως παιδί δεν είχατε τη φροντίδα και τη προσοχή που θα θέλατε, προσπαθείτε να καλύψετε αυτό το κενό προσφέροντας στους άλλους τη φροντίδα σας- και κυρίως στους άντρες. Αφού, λοιπόν, δεν είχατε τη δυνατότητα να αλλάξετε τους γονείς σας και να τους κάνετε ζεστούς και τρυφερούς μαζί σας, όπως άλλωστε είχατε ανάγκη ως μικρά παιδάκια, επιλέγετε άντρες που δεν ανταποκρίνονται στα αισθήματα σας και προσπαθείτε συνεχώς με την αγάπη σας να τους κάνετε ν’ αλλάξουν (αφού δεν καταφέρατε να αλλάξετε τους γονείς). Καταλαβαίνετε την ομοιότητα της σχέσης με τους γονείς με τον τρόπο που σχετίζεστε τώρα; Προσπαθείτε να καλύψετε τα κενά της παιδικής σας ηλικίας, όμως το ζητάτε από λάθος ανθρώπους. Ίσως δεσμευμένους, παντρεμένους, εθισμένους σε ουσίες ή αλκοόλ που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να είναι σταθερά κοντά σας. Έχοντας, όμως, συνηθίσει στην έλλειψη αγάπης στις προσωπικές σας σχέσεις, είστε πρόθυμη να περιμένετε, να ελπίζετε και να προσπαθείτε όλο και περισσότερο για να τον κερδίσετε. Δεν σας ελκύουν άντρες ευγενικοί, σταθεροί, αξιόπιστοι, που ενδιαφέρονται για σας. Αυτούς τους «καλούς» άντρες ίσως να τους θεωρείτε βαρετούς.
Μπορεί να έχετε την τάση να πέφτετε σε κατάθλιψη, ίσως λόγω την αφόρητης μοναξιάς που αισθάνεστε και του απέραντου ψυχικού πόνου που σας γεμίζει το συναισθηματικό σας κενό. Έτσι, λοιπόν, προσπαθείτε να την προλάβετε μέσω του ενθουσιασμού που προσφέρει μια ασταθής σχέση. Η αυτοεκτίμηση σας μάλλον βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο και, κατά βάθος, δεν πιστεύετε πως αξίζετε την ευτυχία. Αντίθετα, πιστεύετε πως πρέπει να αγωνιστείτε σκληρά για να κερδίσετε το δικαίωμα σας στην ευτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου